Hovory s TGM – Capek și Masaryk

Hovory s TGM – Capek și Masaryk

Filme / Drama / Istoric
Regizat de Jakub Cervenka, acțiunea filmului Hovory s TGM are loc în toamna anului 1928, pelicula este refacerea unei conversații de 90 de minute dintre doi bărbați importanți ai țării: Tomáš Garrigue Masaryk și Karel Čapek, președintele și scriitorul, două simboluri ale primei republici cehoslovace.

1 187 Read More
Kursk: Ultima misiune

Kursk: Ultima misiune

Filme / Actiune / Drama / Istoric
În dimineața zilei de 12 august in anul 2000, submarinul nuclear K-141 Kursk aparținând marinei ruse, a suferit un accident teribil în timpul unor manevre periculoase declanșând două explozii foarte mari. Un dezastru tragic care este urmat apoi de o neglijență guvernamentală marcată internațională care a ținut întreaga lume în suspans. În timp ce marinarii se luptă să supraviețuiască prinși în interiorul submarinului, familiile lor se luptă disperate împotriva obstacolelor politice și a șanselor minime de salvare a acestora.
1 455 Read More
Mary Queen of Scots – Mary regina Scotiei

Mary Queen of Scots – Mary regina Scotiei

Filme / Drama / Istoric
Regina Scoției, Maria Stuart (Saoirse Ronan), își prezintă public intenția de a revendica tronul britanic, amenințându-i suveranitatea verișoarei sale, regina Elisabeta I (Margot Robbie). Deși contextul istoric este unul delicat, fiecare regină o privește pe cealaltă cu fascinație și teamă. Rivale pentru putere, dar și în dragoste, cele două regente trebuie să aleagă între căsnicie și independență într-o lume ce pare dominată exclusiv de bărbați.

1 133 Read More
The Photographer of Mauthausen - El fotografo de Mauthausen – Fotograful din Mauthausen

The Photographer of Mauthausen - El fotografo de Mauthausen – Fotograful din Mauthausen

Filme / 2019 / Netflix / Drama / Istoric
Bazat pe evenimente reale, Francesc Boix este un deținut spaniol în lagărul de concentrare din Mauthausen, care încearcă să salveze dovezile ororilor comise în interiorul zidurilor sale.
2 337 Read More
Kincsem: Bet on Revenge – Kincsem: Pariul secolului

Kincsem: Bet on Revenge – Kincsem: Pariul secolului

Filme / Aventura / Drama / Istoric


Ernõ Blaskovich pierde totul după Revoluția Ungară din 1848. Kincsem, un cal magnific, aduce un scop în viața lui lipsită de sens. Ernõ are acum o șansa la tot ce își dorește: răzbunare, dragoste și faimă.
1 219 Read More
The Isle – Insula

The Isle – Insula

Filme / 2019 / Fantastic / Horror / Istoric
The Isle este scris și regizat de Matthew Butler-Har, povestea are loc în anul 1846 când trei negustori în timp ce navigau pe mare iar asupra lor se abate o furtună puternică distrugându-le vasul iar cei trei au naufragiat intr-o barcă mai multe zile în neștire pe mare până într-o zi când au dat peste o mică insulă ascunsă în ceață. Singurii locuitori ai insulei sunt un bătrân, un fermier, nepoata și o femeie tânără nebună. Nici unul dintre aceștia nu sunt foarte primitori și mai ales dispuși să ajute naufragiații să se întoarcă acasă.
Printr-o investigație, ei descoperă că în fiecare an, la aceeași dată, se va produce o tragedie pe mare și toți tinerii insulei vor pieri deoarece o sirena fantomă își vrea tributul.
2 511 Read More
The Favourite – Favorita

The Favourite – Favorita

Filme / Comedie / Drama / Istoric


Regizat de Yorgos Lanthimos, The Favourite (Favorita) este o poveste dulce-amăruie despre intrigi regale, pasiune, invidie și trădare în curtea reginei Anne, actiunea filmului petrecându-se la începutul secolului al XVIII-lea, când Anglia se afla în război cu Franța. Atunci când în palat apare o nouă servitoare, Abigail (Emma Stone), farmecul ei o seduce pe Sarah. Acest lucru o ajută pe Abigail, care vede o oportunitate de a reveni la rădăcinile ei aristocratice. Pe măsură ce politica ocupă o mare parte din timpul lui Sarah, Abigail începe să însoțească regina mai des.

2 271 Read More
Ignacio de Loyola: Ordinul iezuit

Ignacio de Loyola: Ordinul iezuit

Filme / Actiune / Drama / Istoric

Ignacio de Loyola: Ordinul iezuit -

Filmul este o dramă istorică bazată pe memoriile Sfântului Ignațiu de Loyola, fondatorul ordinului iezuit, o poveste în care prezintă viata unui soldat în încercarea sa de a se întoarce spre lumină, a fost forțat să se lupte cu demonii săi interiori până la pragul morții.
2 333 Read More
Brexit: Războiul civil

Brexit: Războiul civil

Filme / 2019 / Drama / Istoric

Regizat de Toby Haynes, filmul Brexit: The Uncivil War îl prezintă pe Dominic Cummings (Benedict Cumberbatch) un om foarte ciudat, dar genial la nivel politic. Toate astea nu sunt deloc lipsite de haz, dar distrag atenția de la drama reală a Brexit-ului care se desfășoară acum la Londra, ducând la o implozie a politicii britanice și a vieții publice.

2 217 Read More
Ashes in the Snow – Cenușă în zăpadă

Ashes in the Snow – Cenușă în zăpadă

Filme / 2019 / Drama / Istoric / Razboi / Romantic

Inspirat din fapte reale, acțiunea filmului Ashes in the Snow se petrece în timpul celui de-al doilea război mondial pe când trupele aliate luptau cu Germania Nazistă iar Uniunea Sovietică ocupa cea mai mare parte din Europa de Est. Lituania fiind una din țările invadate de armata roșie a lui Stalin, unde bărbați, femei și copii nevinovați au fost declarați dușmanii regimului sovietic.
2 425 Read More
Thugs of Hindostan – Rebelii din Hindostan

Thugs of Hindostan – Rebelii din Hindostan

Filme / Actiune / Aventura / Istoric

India anul 1795, compania Britanică de Est, care guvernează o mare parte din India, se confruntă cu o mare provocare din partea rebelilor care sunt conduși de Khudabaksh Azaad (Amitabh Bachchan) și reprezintă o amenințare la adresa guvernului și are drept scop eliberarea țării de britanici, în special de subcontinentul Indiei cunoscut sub numele de Hindostan. Alarmat comandantul britanic John Clive (Lloyd Owen), trimite un mic pirat din Awadh, Firangi Mallah (Aamir Khan), să se infiltreze și să contracareze amenințarea.
2 258 Read More
The Catcher Was a Spy – Jucătorul spion

The Catcher Was a Spy – Jucătorul spion

Filme / Drama / Istoric / Razboi


The Catcher Was a Spy este un film regizat de Ben Lewin, un scenariu ce este bazat pe o poveste reală. În 1938, savanții germani au împărțit atomul pentru prima dată și s-a născut era nucleară, naziștii au dat sarcina construirii unei bombe atomice, câștigătorul premiului Nobel este desemnat fizicianul Werner Heisenberg (Mark Strong). Ca răspuns, guvernul SUA a trimis un jucător de baseball numele său fiind Moe Berg (Paul Rudd), misiunea lui era să-l asasineze pe fizician.


2 168 Read More
Papillon – Adevărul

Papillon – Adevărul

Filme / Crima / Drama / Istoric / Mister


Henri “Papillon” Charrière este condamnat la închisoare pe viață pentru o crimă pe care nu a comis-o, el trebuie să-și ispășească pedeapsa într-o pușcărie din Guiana. În urma unei tentative de evadare se ia decizia prin întemnițarea lui într-o închisoare de maximă siguranță, situată pe o insulă în mijlocul oceanului.


2 316 Read More
La noche de 12 años – Amintiri din celulă

La noche de 12 años – Amintiri din celulă

Filme / Crima / Drama / Istoric
Bazat pe întâmplări reale petrecute în anul 1973 când Uruguayul este sub puterea dictaturii militare. Într-o noapte ploioasă de toamnă, nouă prizonieri sunt scoși din celulă într-o operațiune militară secretă. Ordinul este precis: “din moment ce nu i-am putea ucide, îi vom înnebuni”. Deținuții vor rămâne izolați în celule mici, unde vor petrece majoritatea timpului legați la ochi, tăcuți, lipsiți de nevoile lor de bază, hrăniți puțin și văzând că simțurile lor sunt reduse la un nivel minim. Printre ei a fost Pepe Mújica, care mai târziu a devenit președinte al Uruguay
2 183 Read More
First Man – Primul om pe Lună

First Man – Primul om pe Lună

Filme / Istoric / SF


Filmul regizat de Damien Chazelle, First Man (Primul om pe Lună) spune povestea misiunii secrete organizate de NASA care a adus primul om pe lună. Acest film xplorează sacrificiul uman și prețul pe care la reprezentat, atât pentru Neil Armstrong (Ryan Gosling), cât și pentru Statele Unite, fiind una dintre cele mai periculoase misiuni din istorie.


2 184 Read More
Sobibor – Evadarea din Sobibor

Sobibor – Evadarea din Sobibor

Filme / Drama / Istoric / Razboi
În regia lui Konstantin Khabenskiy, filmul Sobibor este inspirat din întâmplări reale și se concentrează pe puterea rezistenței dar și a spiritului uman în fața soldaților naziști fără suflet, prezentându-ne o poveste copleșitoare. În anul octombrie 1943, deținuții de la Sobibor, conduși de locotenentul Armatei Roșii, Alexander Pechersky a reușit să organizeze o revoltă și o evadare în masă a prizonierilor.
2 195 Read More
Tanki – Tancurile

Tanki – Tancurile

Filme / Actiune / Comedie / Istoric

Regizat de Kim Druzhinin, Tanki este un film se bazează pe un eveniment real în care a fost interzisă preluarea tancurilor T-34 de la fabrica din Kharkov la Moscova pentru vizitarea obiectivelor de către oficialii de rang înalt din cauza unor interese diferite între întreprinderi și ministerele lor sovietice asociate, pe care principalul designer le-a eludat prin rularea a două prototipuri pe cont propriu axe. Există mai multe povestiri fictive pe această bază, credibilitatea cărora este, în unele cazuri, cel puțin controversată (predarea lor a fost adesea comică). În general, filmul este “spectaculos” și are un gradient bun.

2 326 Read More
Outlaw King – Regele proscris

Outlaw King – Regele proscris

Filme / Actiune / Drama / Istoric

În regia lui David Mackenzie, Outlaw King (Regele proscris) este un film bazat pe evenimente istorice care au avut loc în Scoția medievală anul 1304. După ce regele a murit fără a lăsa un moștenitor, nobilii scoțieni au apelat la regele Angliei, Eduard I (Stephen Dillane) pentru găsirea unui succesor. Însă acesta a profitat de haosul provocat și a preluat el însuși puterea și a ocupat țara cu brutalitate. Robert Bruce (Chris Pine) decide să intre în luptă pentru Coroană și de a recâștiga independența Scoției, așa că adună în jurul său un grup de oameni pentru a înfrunta cea mai puternică armată din lume, condusă de tiranicul rege Eduard I și de fragilul său fiu, Prințul de Wales.
2 574 Read More
12 Strong – Cei 12 invincibili

12 Strong – Cei 12 invincibili

Filme / Actiune / Drama / Istoric / Razboi

12 Strong (Cei 12 invincibili) este un film 2018 mai puțin obișnuit de luptă, diferit de filmele de război cu care am fost învățați. Totodată, este un film ce se înscrie în propaganda americană, dar o producție ce arată un anumit respect pentru afganii care au luptat împotriva grupurilor de talibani.
Unu grup de elită aparținând Forțelor Speciale trimiși în Afganistan pentru o misiune periculoasă, ca răspuns din partea autorităților la atacurile sângeroase din New York, 11 septembrie.

25 1 201 Read More
Bankier van het Verzet – Bancherul Rezistenței

Bankier van het Verzet – Bancherul Rezistenței

Filme / Drama / Istoric
Regizat de Joram Lürsen, Bankier van het Verzet (The Resistance Banker) este un film bazat pe fapte reale Amsterdam era sub ocupație nazistă. Atunci când bancherul Walraven van Hall (Barry Atsma) se decide să-și folosească contactele financiare pentru a finanța rezistența olandeză. Împreună cu fratele său, Gijs van Hall, el concepe o construcție riscantă pentru a obține împrumuturi mari cu care poate fi finanțată aceasta grupare. Frații comit cea mai mare fraudă bancară din istoria olandeză: zeci de milioane de guldeni sunt scoși din banca olandeză sub nasul naziștilor .
2 267 Read More
Pfad des Kriegers – Calea războinicului

Pfad des Kriegers – Calea războinicului

Filme / Aventura / Drama / Istoric

În anul 700 d. Hr., Nordul Europei este împărțit în două lumi diferite: friienii, sașii și danezii care sunt deasupra râurilor, iar francii stau josul râului. Acestea din urmă au un obiectiv clar: să cucerească Europa folosind creștinismul ca arma sa pentru a subjuga păgânii.
Primul său obiectiv este cea mai importantă zonă comercială din Europa, care este condusă de regele frisian Aldigisl. În timpul unui ritual, francezii au ocazia de a ataca zona, uciderea regelui și aruncarea fiului său, Redbad. El reușește să supraviețuiască și să ajungă la coastele Viking, unde este primit de poporul său, cu care luptă chiar împotriva unui clan rival. Cu toate acestea, trebuie să se întoarcă în Friesland pentru a recupera tot ceea ce au luat francii de la el și a învinge armata sa puternică.
2 1 990 Read More

Popular movies